Politica de confidentialitate in vederea prelucrarii datelor cu caracter personal.

1. Definitie

1.1. Operator. Operatorul delegat cu manipularea datelor cu caracter personal in sensul Regulamentului GDPR este dbsport.ro si face referire la acest platforma.

1.2. Responsabil protectia datelor (DPO) = Adresa la care se pot transmite solicitari de informatii cu privire la prelucrarea datelor personale este adresa de mail: admin{@}dbsport.ro

1.3. Cookies. Un „cookie” reprezinta un fisier in format foarte mic, format in general din litere si cifre. Acesta este descarcat in memoria unui calculator sau al unui alt tip de dispozitiv utilizat pentru navigarea pe internet (Smartphone, Tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit site web.

1.4. Persoana vizata in sensul Regulamentului GDPR. Reprezinta persoana fizica identificata (care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare: nume, numar de identificare, locatie, un identificator online, sau la unul/mai multe elemente specifice). Persoana vizata poate fi solicitantul unui serviciu oferit de catre Operator, precum si orice alta persoana fizica ale carei date cu caracter personal sunt transmise catre Operator.

1.5. Categorii de date prelucrate. Sunt reprezentate prin datele cu caracter personal si sunt salvate de catre Operator doar in situatia in care introduceti aceste date intr-o rubrica din cadrul site-ului sau sa le transmiteti prin intermediul e-mail-ului.

1.6. Prelucrare datelor cu caracter personal: Reprezinta orice set de operatiuni efectuate asupra datelor personale sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de modalitati de manipulare automata, cum ar fi stocarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea.

2. Ce informatii sunt procesate?

2.1. Datele colectate prin cookie-uri. Pentru o mai buna directionare a campaniilor publicitare si imbunatatirea serviciilor si produselor, dbsport.ro utilizeaza informatii despre articolele achizitionate de catre clientii nostri. Daca ati permis stocarea cookie-urilor in browser si sunteti de acord cu folosirea acestora, dbsport.ro primeste informatii despre paginile vizitate de dvs, accesarea produselor si alte activitati de pe site.

2.2. dbsport.ro nu colecteaza sau nu proceseaza in alta forma niciun fel de informatii cu caracter personal, cum ar fi, de exemplu, informatii despre starea dvs. medicala, religie sau convingeri etc.

2.3. Datele furnizate de utilizatori ai platformei. Pe dbsport.ro procesam informatii personale despre cei care utilizeaza platforma. In principal, se proceseaza datele personale pe care ni le furnizati atunci cand va inregistrati in lista de newsletter. Aceste date includ, in special, adresa dumneavostra de e-mail si numele.

3. In ce scopuri sunt procesate datele cu caracter personal?

3.1 Pentru cea mai buna redirectionare a promotiilor si promovarii, dbsport.ro salveaza date legate de cookie-uri in vizitele pe site, produsele vizionate si alte activitati de pe site. Salvarea este posibila numai pe baza acordului dvs. legat de utilizarea cookie-urilor relevante. Acest acord este in intregime voluntar. De obicei, pe baza informatiilor furnizate, dbsport.ro obtine statistici si analize privind actiunile utilizatorilor site-ului. Acestea fac posibila o mai buna redirectionare a campaniilor publicitare sau modificarea continutului site-ului la ceea ce va satisface interesul si ceea ce cauta de cele mai multe ori, un grup mai mare de utilizatori. In acest caz, prelucrarea datelor cu caracter personal este de obicei automatizata.

3.2. Pentru ofertele noastre de produse si promovarea dbsport.ro sub forma de newsletter trimis utilizatorilor, dbsport.ro foloseste in principal adrese de mail. Procesarea se executa in acest caz numai pe baza acordului dvs., care este complet voluntar. Chiar daca nu sunteti de acord, puteti continua sa folositi platfroma noastra in totalitate. Va dati acordul catre dbsport.ro in momentul inregistrarii la introducerea adresei dvs. de mail. Retineti ca inscrierea pe dbsport.ro poate fi efectuata numai de catre persoane cu varsta mai mare de 15 ani. Acordul dvs. se poate retrage oricand facand clic pe link-ul din orice comunicare comerciala.

TEMEI JURIDIC: interesul legitim al Operatorului de a evita fraudele online si de a se asigura de functionalitatea corecta a site-ului, executarea unui contract si acordul persoanei vizate, dupa caz.

4. Drepturile dvs. in calitate de persoana vizata in legatura cu manipularea datelor personale furzinat

4.1. Drepturile utilizatorilor vizati si cum cum se pot exercita

Conform Regulamentului GDPR, ca si persoana vizata beneficiati de culmul de drepturi, respectiv:

4.1.1. Dreptul la informare si acces cu privire la date cu caracter personal. Reprezinta dreptul de a obtine o confirmare a faptului ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, accesul la datele respective.

4.1.2. Dreptul la rectificare. Reprezinta posibilitatea de a solicita Operatorului si de a obtine rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc si/sau de a avea posibilitatea completarii datelor cu caracter personal care sunt incomplete, mentionand ca in cazul unui cont online aceste modificari le puteti efectua personal din zona de editare a datelor contului, daca este cazul.

4.1.3. Dreptul la stergerea datelor („dreptul de a fi uitat”) Reprezinta dreptul de a avea posibilitatea stergerii datelor cu caracter personal care va privesc in cazul in care se nbaplica anumite motive mentionate in Regulamentul GDPR.

4.1.4. Dreptul la restrictionarea prelucrarii Reprezinta dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor in anumite cazuri.

4.1.5. Dreptul la portabilitatea datelor: Reprezinta dreptul de a intra in posesia datelor cu caracter personal care va privesc si de a le transmite catre un alt Operator.

4.1.6. Dreptul la opozitie: Reprezinta dreptul de a va opune in orice moment prelucrarii datelor personale care va privesc, in conditiile Regulamentului GDPR.

4.1.7. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata a datelor personale Este inclus de crearea de profiluri, care produco efecte juridice care va privesc sau va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

4.1.8. Dreptul sa va adresați printr-o plângere Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. In momentul in care situatia in care considerati ca datele dvs nu au fost prelucrate in conformitate cu prevederile legale.

4.2. Cum va puteti manifesta aceste drepturi?

Pentru exercitarea drepturilor mentionate mai sus, va rugam sa va adresati prin cerere scrisa in format electronic, datata si semnata la adresa mail: admin{@}dbsport.ro in atentia responsabilului cu protectia datelor personale.

4.3. In cat timp vom raspunde solicitarilor transmise de dvs?

In termen de maxim o luna ce se calculeaza de la primirea cererii dvs vi se vor furniza informatii privind actiunile intreprinse sau daca este cazul privind motivele pentru care nu pot fi luate masurile solicitate.

Nota: Va rugam sa aveti in vedere faptul ca pentru a da curs unei cereri de acces la date cu caracter personal vom lua toate masurile rezonabile pentru a verifica identitatea persoanei vizate.

Tot odata, in conformitate cu Regulamentului GDPR, termenul de raspuns mentionat mai sus poate fi prelungit cu cel mult doua luni daca este necesar, tinandu-se cont de complexitatea cazului dvs. si numarul cererilor, urmand sa fiti informat cu privire la acest aspect, daca va fi cazul.

5. Destinatii sau categorii de destinatari ai datelor personale

Destinatarii care manipuleaza datele cu caracter personal in cadrul Uniunii Europene au obligatia respectarii acelorasi prevederi legale, oferind acelasi nivel de protectie ca si Operatorul.

Nota: In cazul destinatarilor cu ce activeaza pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Operatorul garanteaza ca acestia au certificatul “Privacy Shield” si sunt considerati de catre Comisia Europeana ca furnizand un nivel adecvat de protectie. Lista companiilor care adera la “Privacy Shield” este disponibila pe acest site web: https://www.privacyshield.gov/welcome .

5.1 Transmiterea datelor personale in scopul functionarii serviciului newsletter

Pentru a fi siguri ca acest serviciu functioneaza la parametrii doriti, folosim un tert specializat in domeniul transmiterii de e-mail-uri, respectiv serviciul MailChimp apartinator al The Rocket Science Group. Politica acestuia tert in domeniul protejării datelor se regaseste aici: https://mailchimp.com/legal/privacy

Puteti oricand renunta la serviciul newsletter – fie apasand butonul „Unsubscribe” din e-mailul primit, fie prin trimiterea unui mail la adresa admin{@}dbsport.ro

5.2. Transmiterea datelor catre institutii publice, instante de judecata, precum si autoritati competente sa cerceteze savarsirea faptelor penale

In cazurile speciale, atunci cand se impune acest lucru prin lege, Operatorul poate sa ofere institutiilor competente informatii cu privire la date cu caracter personal.

5.3. Transmiterea catre alti tert

Pentru a va putea oferi o experienta cat mai placuta in cadrul platformei, ne preocupam constant sa imbunatatim / facem mentenanta programelor software utilizate. In sensul acesta, avem incheiate contracte de dezvoltare cu firme specializate in domeniul programarii si al mentenantei software.

5.4. Retele sociale

Site-ul Operatorului foloseste “plugin-uri” de la operatorii de retele sociale. Toate plugin-urile de retele de socializare de pe Site-ul Operatorului sunt marcate clar si distinct.

5.5. Servicii de analiza de trafic

Site-ul Operatorului foloseste serviciile de analiza web „Google Analytics“ si „Google AdSense” al societatii Google Inc., in scop statistic.

Site-ul Operatorului foloseste Google Analytics, un serviciu de analiza al platformei pus la dispozitie de Google, Inc. („Google”), folosind cookies. Mai multe detalii despre acesta aspect pot fi gasite pe pagina noastra despre Politica Cookie

Puteti refuza folosirea cookie-urilor, prin selectarea setarilor adecvate ale browserului dvs, insa in acest caz s-ar putea sa nu mai puteti utiliza toate functionalitatile Site-ul Operatorului. Exista, de asemnea, posibilitatea de a, opta pentru a nu mai utiliza Google Analytics pe viitor prin descarcarea si instalarea Google Analytics Opt-out Browser Addon pentru browserul dvs. Mai multe detalii aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en .

Nota: Detalii suplimentare sunt disponibile pe paginile Google Analytics Terms of Service si Google Analytics

6. BAZA LEGALA

6.1. Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor personale si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor)

Ultima actualizare: 18.10.2022